sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Välimeren kanasalaatti grillissä

Kuuma kesäsää houkuttaa grillailemaan ja laittamaan ruokaa pihalla. Tein näppärän kesäsalaatin, jossa broileri ja paprika grillataan. Salaatti on muutenkin vähän jokaiselle jotakin tyyppinen, sillä sen voi asetella joko pieniin astioihin tai laakealle vadille. Ruokailijat voivat ottaa haluamiaan makuja. Tarjosin broilerin ja paprikan lämpiminä, mutta koko salaatin voi tarjota myös kylmänä. Hieman mintunmakuinen kastike on jo yksistään niin herkullista, että sitä voi tehdä erikseen grilliruuan kastikkeeksi!

Maustoin broilerinfileet ennen grillausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, hitusella chilijauhetta, valkosipuli- ja sipulijauheella. Grillasin broilerit ja paprikan ilman öljyä.


Tarpeet:

n. 400 broilerin fileitä (voi maustaa itse tai käyttää valmiiksi marinoituja)

1 iso punainen paprika

jääsalaattia tai jäävuorisalaattia

2 tomaattia

10 cm kurkkua

2 avokadoa

1 paketti fetajuustoa

muutama oksa puutarhan yrttejä (käytin sileälehtistä persiljaa ja basilikaa)

puolikas punasipuli tai vastaava määrä kesäsipulia

kalamata oliiveja maun mukaan


Kastike:

1 dl kreikkalaista jukurttia 

1 sitruunan mehu

0,5 tl kuivattua oreganoa

0,5 tl kuivattua minttua


Teko-ohje:

Mausta broileri tai käytä valmiiksi maustettua tuotetta. Poista paprikasta siemenet ja paloittele se noin neljän lohkoon. Grillaa broileri kypsäksi. Fileen kypsyminen riippuu grillin lämpötilasta ja fileen paksuudesta, mutta aikaa menee noin 10–15 minuuttia. Grillaa samalla paprikalohkot. Voit tarjoilla kypsät broilerinfileet ja paprikan joko lämpimänä tai kylmänä.

Kokoa salaatti laakeaan vatiin esim. uunivuoka on tässä hyvä. Paloittele tomaatit, kurkku ja viipaloi avokado sekä sipuli. Revi salaatti suupaloiksi vadin pohjalle. Kokoa muut raaka-aineet vadille ryhmiin. Murustele fetajuusto päälle. Valmista jukurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään. Tarjoile kastike erikseen.  Leikkaa kypsät broilerifileet paloiksi ja paloittele myös paprika. Lisää grillatut broilerin- ja paprikanpalat salaatin päälle. Tarjoile ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?