maanantai 27. toukokuuta 2024

Kanaburger

Minulla oli tarkoitus tehdä nopeat kanaburgerit grillissä, mutta terävä sadekuuro pyyhkäisi suunnitelmat tiehensä. Purilaiset onnistuivat oikein hyvin myös hellalla, vaikka grillistä olisi saanut niihin mukavaa tulen makua.

Kanaburgerit valmistuvat melko vähillä valmisteluilla, sillä pihvitaikina on helppo ja nopea tehdä, eikä pilkkomiseen mene pitkää aikaa. Kaupan valmis coleslaw lisää joutuisuutta, makua ja rapsakkuutta.  Kevätsipulit ovat tähän aikaan vuodesta hyviä ja niitä lisätään pihvitaikinaan sekä mauksi hampurilaisen väliin. Käytän kevätsipuleista niin valkoisen osan kuin varret.




Tarpeet:

400 g broilerin jauhelihaa

3 kevätsipulin vartta

1 valkosipulin kynsi (oikeasti laitoin kolme!)

0,75 tl savupaprikaa

chiliä maun mukaan

suolaa

mustapippuria myllystä

öljyä paistamiseen


4 cheddarviipaletta

rapeaa salaattia

1 prk coleslawta

chilihilloa tai -kastiketta

4 hampurilaissämpylää (briossi)


Teko-ohje:

Valmista ensin pihvitaikina. Aloita leikkaamalla sipulinvarret ohuiksi renkaiksi ja hienontamalla valkosipulit. Lisää kulhoon jauheliha, sipulit sekä mausteet. Sekoita hyvin. Voit paistaa pienen nokareen taikinaa tarkastaaksesi maun. Muista, että broileri syödään aina kypsänä!

Kostuta kädet ja muotoile neljä pyöreää pihviä. Laita ne öljytylle pannulle keskilämpöön paistumaan noin 8–10 minuutiksi. Käännä paiston puolivälissä. Laita pari minuuttia ennen valmistumista cheddar-siivut pihvin pinnalle sulamaan. Paahda toisella pannulla hampurilaissämpylät.

Kokoa hampurilainen niin, että hampurilaissämpylän väliin tulee pohjalle rapeaa salaattia, kerros coleslawta, pihvi, uusi kerros coleslawta, sipulirenkaita ja vielä makuun sopiva määrä chilihilloa tai -kastiketta. Tarjoile ja nauti!