tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tukholman risteily ja Lakritsfestivalen

Osallistuin viikonloppuna bloggaajamatkalle Tukholmaan. Reissun tarjosivat Viking Line ja Lakritsfestivalen. Olen laittanut enemmän reissukuvia uudelle Soppasirkuksen Instagram tilille, käy katsomassa!

Bistrotekin pieni makupala sisälsi tursasta,
laivan oman leipurin leipää ja merisiilin mätiä.


Lähdimme kultani ja muiden bloggaajien kanssa matkaan lauanatai-iltana Viking Gabriellalla. Laiva on meille tuttu aikaisemmilta reissuiltamme, mutta bloggaajamatkalla olimme ensimmäistä kertaa.

MS Gabriella oli vasta ollut telakalla modernisoitavana ja uudistukset olivat niin tuoreita, että sisustusmateriaalien tuoksun pystyi vielä aistimaan. Gabriellan yleisiä tiloja ja ravintolamailma oli muutettu sekä osa hyteistä oli sisustettu uudelleen. Infokerrokseen oli tullut marketin kaveriksi Pop Up kauppa. Myös Spa- ja saunaosasto remontoidaan, mutta tälle reissuille uikkarit olivat turhaan mukana, sillä muutokset eivät olleet vielä valmiita.



Laivan sisustuksessa oli tehty iso ja näkyvä muutos ja ilmeestä oli tullut valoisa ja raikas. Vaikka vanhat tutut Viking Buffet ja Food Garden olivat paikallaan, oli laivaan rakennettu uusia, houkuttelevia, ravintoloita. Me pääsimme maistelemaan uutuuksista mereneläviin keskittyvän Bistrotekin ja puhtaisiin makuihin keskittyvä No Name maistelumenuravintolan antimia. Mielestäni parhaiten muutokset näkyivät silmänruuan määrässä: annoksia oli koristeltu mm. kukkasin, ravintoloiden sisustus oli freesi ja osa ruuista tarjottiin veikeissä keramiikka-astioissa. Poimin ideoita jo syksyn savitöihin, itsetehdyt astiat ovat muotia.

Täydet pisteet Food Gardenin Toast Skagen 2016 -annokselle


Menomatkalla illallinen tarjottiin Viking  Buffetissa. Yleensä kaihdamme seisovan pöydän tarjoiluja, mutta ennakkoluuloistamme huolimatta ruoka oli erinomaista. Valitsin linjastolta mätiä, kala- ja liha-alkupaloja sen verran paljon, että jätin lämpimän pääruuan väliin ja hyppäsin suoraan jälkiruokapöytään. Kultani kehui pääruokana ollutta paistia. Ainoa huono puoli buffetissa oli se, että meille ravintolasalissa oli liikaa hälinää ja vilskettä. Nautimme enemmän pöytiin tarjoilusta ateriasta ja sellainen meille olikin tarjolla paluumatkalla laivan Food Garden ravintolassa.



Olemme käyneet Food Gardenissa aikaisemmilla reissuilla ja osasimme jo odottaa hyvää ruokaa ja kauniita maisemia. Nyt Food Gardenissa oli kuitenkin nostettu rimaa ja ruuat olivat aikaisempaa innovatiivisempia ja hienostuneempia. Jo alkupalaksi tarjottu toast skagen 2016 oli yksi kauneimmista annoksista, jonka olen koskaan saanut, eikä maku jäänyt yhtään jälkeen ulkonäöstä! Pääruuaksi saimme kunnon palan ylikypsää lampaanpotkaa. Lihan lisukkeena tarjoiltiin punasipulikupissa auringonkukkarisottoa ja vuohenjuustoa. Jälkiruokana oli kaunis rakennelma raparpereista kolmella eri tavalla laitettuna. Jälkiruokaan olisin kaivannut enemmän makuja, nyt tuntui, että silmänruokaa oli enemmän.

Raparperia jälkkäriksi


Aamupalalla kävimme niin ikään Food Gardenissa. Minä parkkeerasin ensisijaisesti siianmätipurkin kylkeen ja myös lohitahna oli erinomaista. Otin kyllä kaikkea muutakin ja lopuksi vielä aamupalan jälkiruoaksi prinsessakääretorttua. Runsaalla aamiaisella pärjää pitkälle päivään.



Tukholmaan saavuttuamme lähdimme suoraan Globen Annexissa järjestetyille lakritsifestivaaleille. Kuulimme, että jo useampana vuonna järjestetty tapahtuma on suosittu, mutta silti yllätyimme, kun tapahtumapaikalla oli ihmisiä pitkäksi jonoksi asti. Onneksi pääsimme sisään jonottamatta ja lähdimme tutustumaan tarjontaan. Messuilla järjestettiin myös kokkauskurssi ja ilmoittauduin sinne oikopäätä mukaan. Aluksi tuntui, että olisin päässyt Masterchef-keittiöön, sillä kokkailimme useammasta komponentista valmistetun lakritsijälkkärin, josta ei puuttunut myöskään teatraalisuutta. Annoksessa oli useampikin yllätysmomentti, mutta erikoisinta lienee se, että raaka-aineluettelossa oli hopeasipulia kahdella tavalla tehtynä.

Hokkuspokkus jälkiruoka itse tehden


Jälkkärinteon jälkeen olikin syytä hengähtää muissa maistatuspisteissä ja tehdä tuliaishankinnat. Messuilla oli muutamia suomalaisia toimijoita, mutta emme lähteneet kantamaan takaisin kotimaahan Fazerin tai Halvan karkkeja. Niiden sijaan ostimme kotiin viemiseksi Huhtasrinteen Turkanen hunajaa, jossa makua antaa lakritsi, salmiakki ja chili. Erikoisempi hankinta oli Kol-Artin taiteilijan muottiin tekemät kylmäsavustetut lakritsit, jotka olivat hyviä. Lakritsifestarit järjestetään Suomessa lokakuussa ja toivottavasti saamme nähdä kotimaisen tarjonnan lisäksi myös länsinaapurin tuotteita.




Nautimme todella paljon reissusta ja toivottavasti jo kesällä pääsemme uudemman kerran, ihan porealtaaseen saakka!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää oman kommenttisi ja palautteesi tähän! Mitä mieltä olet reseptistä, miten tuunasit ohjetta? Onko sinulla ruokamuistoja tähän liittyen?